Το μοντέλο της συλλογής μας, εμπνευσμένο* από το μοντέλο British Military Broad Arrow


● Όχι αδιάβροχο
● Όχι φωσφορίζον
*Το μικρό εσωτερικό χρονόμετρο προσφέρει την εμφάνιση των αυθεντικών χωρίς να είναι λειτουργικό.

ΠΕΜΠΤΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Το ρολόι των Βρεττανών πιλότων
Για τη δημιουργία του αγγλικού ρολογιού αυτής της συλλογής χρησιμοποιήσαμε ως μοντέλο αναφοράς το κλασικό ρολόι τύπου broad arrow. Κατά τη διάρκεια του πολέμου το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέθετε την παραγωγή του σε πολλές ελβετικά εργοστάσια ωρολογοποιίας, όπως οι Cyma, Eterna, IWC, Jaeger-le-Coultre, Lemania, Longines, Record, Smiths και Timor. 
 
Το σύμβολο broad arrow (σημαίνει ευρύ βέλος) χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην εραλδική, προπάντων στην Αγγλία, ενώ αργότερα χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να κατοχυρώσει την κυβερνητική ιδιοκτησία. Ο βρετανικός στρατός το χρησιμοποιεί σε όλο τον εξοπλισμό του. 
Το 1939, με τον πόλεμο να διαφαίνεται στον ορίζοντα, το βρετανικό Υπουργείο Πολέμου αντιλήφθηκε ότι χρειαζόταν ρολόγια. Γνωρίζοντας ότι οπωσδήποτε θα παρουσιάζονταν ελλείψεις στην αγορά, έσπευσαν να αγοράσουν κομμάτια από πολλούς Ελβετούς ωρολογοποιούς. Όλα τα ρολόγια έπρεπε να έχουν 15 ρουμπίνια, λευκά καντράν (αν και παρήγγειλαν και ορισμένα με μαύρα ή εμβαπτισμένα με ράδιο), δευτερεύον καντράν για τον μετρητή δευτερολέπτων στη θέση 6, περιβλήματα από ατσάλι ή χρώμιο και να είναι αδιάβροχα. 
Τα περισσότερα ρολόγια τσέπης αποκαλούνταν Γενικών Υπηρεσιών και ταξινομούνταν ως προσωρινά μοντέλα. Ως εκ τούτου, έφεραν τη σφραγίδα GSTP, General Service Temporary Pattern, Προσωρινό Μοντέλο Γενικής Υπηρεσίας. 
 
Τα ρολόγια WWW (Wrist Watch Waterproof, Αδιάβροχο Ρολόι Καρπού) χρησιμοποιήθηκαν από τον βρετανικό στρατό όταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος πλησίαζε στο τέλος του. Τα ρολόγια αυτά κατασκευάστηκαν από δώδεκα ωρολογοποιίες, τις λεγόμενες Dirty Dozen (Βρώμικη Δωδεκάδα): Buren, Cyma, Eterna, Grana, Jaeger-le-Coultre, Lemania, Longines, IWC, Omega, Record, Timor και Vertex. Στο καντράν τους έφεραν τα αρχικά WWW, το σύμβολο Broad Arrow και τον αριθμό σειράς, του οποίου προηγείτο ένα γράμμα που ήταν διαφορετικό ανάλογα με την κατασκευάστρια εταιρεία.